Presse

Partnerskaber danner grobund for unges udvikling

Det var en oplevelse med perspektiver for mange af vores unge Team Change-medlemmer, der fik lov til at hjælpe Firmaidræt Hillerød med opbygningen til årets Ladies Mud Race og Xtreme Mandehørm i Hillerød.

Tre dage i mudder til livet lyder ikke umiddelbart som noget, der skaber drømme og forhåbninger for fremtiden. Ikke desto mindre var dette tilfældet for vores unge mennesker i Team Change, FrederiksborgCentrets sociale indsats for unge uden en erhvervskompetencegivende uddannelse.

Vi var nemlig så heldige, at Firmaidræt Hillerød så et potentiale for et partnerskab med os. Som arrangør for Ladies Mud Race og Xtreme Mandehørm Hillerød, kunne Firmaidræt Hillerød tilbyde en række udfordrende byggeopgaver for de unge mennesker i Team Change.

Under kyndig vejledning fik de lov til, at indgå i de 3 dages opbygningen af forhindringerne til de to løb. De 3 dage bød på lidt af hvert for Team Change, der blandt andet skulle arbejde i mudder til livet, bruge kvalitetsværktøj og ikke mindst fantasi, for at få opgaven løst. Resultatet var ikke kun en fed bane til løberne, men også ny inspiration til fremtidige uddannelsesønsker for vores unge mennesker i Team Change.

Det var en introduktion til tømrer- og snedkerfaget, som kun al for få i deres position får. Vi er glade for, at vores unge fik denne mulighed. Det er nemlig oplevelser som denne, der er med til at introducere dem til forskellige erhverv på vores alles arbejdsmarked. Det skaber drømme, forhåbninger og fremtidsudsigter, når firmaer og foreninger træder sammen i partnerskaber, og baner vejen til et stabilt liv for unge med udfordringer.

Så hvis man deltog i løbene i Hillerød, kan man klappe sig selv på skulderen – for med opbakningen til årets løb, hjalp man nemlig unge med udfordringer videre mod et liv med uddannelse og arbejde, samt en tryg og stabil hverdag.

Vi takker Firmaidræt Hillerød meget for anerkendelsen af de unge i vores team. Gaven, der ses på billedet, gjorde fredagen i Team Change meget sjovere!

Vi søger løbende partnerskaber af samme slags. Har du lyst til at indgå et partnerskab med Team Change? Kontakt os via vores hjemmeside.

 

Skrevet af Jonas Micheelsen
Socialrådgiver i Team Change

 

Fakta om Team Change

  • Team Change er et samarbejde mellem FrederiksborgCentret og Hillerød Kommune og har eksisteret i snart 5 år
  • Vi arbejder for at unge, uden uddannelse eller arbejde kommer i gang med en uddannelse
  • Vores arbejde er funderet på baggrund af Lov om en Aktiv Beskæftigelsesindsats og Lov om en Aktiv Socialpolitik
  • Team Change har modtaget flere prise for arbejdet med unge fra lokalområdet i Hillerød
  • Team Change søger samarbejde med andre kommuner, med henblik på at udvide vores indsats
  • Besøg www.teamchange.dk for mere info